در تکمیل گفته های وزیر سابق وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مهندس آذری جهرمی باید به این موارد نیز اشاره داشت.

«بله دقیقا. همه متخصصین برای ارزیابی بالاترین اندازه کیفیت و راندمان یک سیستم چه در شبکه و چه در بخش آزمایش سخت افزار یک رایانه از بازی ها بهره می برند. متاسفانه یکسری در خوشبینانه ترین حالت، بدون دانش اینجور مسایل رو سیاسی می کنند و فنی نگاه نمی کنند، مردم به ویژه پدر ها و مادر ها هم که از بازی کردن بچه ها ناراضی هستند یا پدیده های مانند پاتوق شدن گیم‌نت ها چنین حرف های نادرست را بدون تحقیق می پذیرند.

هرچند وزارت خانه ها با در نظر گیری اهداف آنها، یک دستگاه سیاسی بشمار می روند و نباید از سیاسی بودن حاشیه ها گله کرد.
این مورد را باید یادآور شد که زیاده‌روی(افراط) در بازی کردن، درون جامعه هم بسیار شده و کارکرد نادرست بخش های فرهنگی رو نشان می‌دهد البته بسیاری از بازی کن ها الان به عنوان شغل به آن نگاه می کنند به طوریکه مسابقات بسیاری در سطح محله، شهر، استان، کشور و جهان برگزار می شود و جوایزی داده می شود که باور کردنی نیست چون ما هنوز از روند پیشروی این صنعت در جهان داده های کافی نداریم و با دانش کهنه به آن نگاه می کنیم.

پینگ پایین و پایداری نباید برای یک سری سرور و مسیر های خاص باشد برای روشن شدن یک نمونه می آورم، برای نمونه تنها سرور های پر ترافیک (پر کاربر یا رفت‌و‌آمد یا پر درخواست) بازی کانتر پینگ کمتری داشته باشند. که این هم لزوم شفاف سازی را نشان می دهد. یک نکته دیگر نیز یادآوری می شود و اینکه یک مورد نمی تواند ملاک خوبی برای قضاوت مثبت یا منفی عملکرد یک دستگاه به بزرگی یک کشور بشمار آورد. همانطور که نمی شود گفت چون پینگ ها پایین بود پس وزارت خانه عالی داشتیم، نمی توانیم بگوییم چون رانت های زیادی به بهانه های مختلف داده شده است پس بد ترین وزارت خانه را داشتیم.

مردم تنها بازی خور ها نیستند، و ارتباطات و فناوری اطلاعات تنها پینگ و گیمر هم نیست»

در ادامه نوشته وزیر سابق محترم رو برای یاد آوری می نویسم:

گیمرها که راضی باشند؛ خدا هم راضی‌ست.
در تکمیل گفته های وزیر سابق وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باید به این موارد نیز اشاره داشت
🖊محمد جواد آذری‌جهرمی
«این آقای وزیر پوپولیست است! این همه کار و موضوع مهم وجود دارد و او تمرکزش را گذاشته روی پینگ و گیمرها! صفحه‌های مجازی‌ش را نگاه کنید؛ همه‌ش شده موضوع پینگ و صحبت با گیمر‌ها! عوام‌فریبی آقا! عوام‌فریبی!»
همواره در بسیاری از جلسات رسمی و یا حتی یادداشت‌های برخی صاحب‌نظران سیاسی، توجه بنده بر کیفیت بازی‌های رایانه‌ای، حمل بر عوام‌گرایی و پوپولیسم می‌شد. معتقد بودند که کارهای مهم‌تری وجود دارد که بهتر است وزیر ارتباطات، به‌جای پرداختن به گیمرها به آن‌ها بپردازد.

از نظر من، این کم‌لطفی‌ها به پایین بودن دانش فنی این ‌بزرگواران و برخی اوقات هم شکاف بین نسلی بازمی‌گشت.
 ‌‌‌‌‌‌‌بگذارید بیش‌تر توضیح بدهم در استانداردهای فنی سازمان جهانی مخابرات درباره‌ی نحوه طراحی یک شبکه‌ ارتباطی باکیفیت، سخت‌ترین پارامترها برای کیفیت شبکه در هنگام استفاده از بازی‌های رایانه‌ای است. یعنی اگر کیفیت شبکه‌ای از گیمرها نمره‌ی قبولی گرفت، الزاما برای مابقی هم قابل قبول است. ( البته عکس این جمله صادق نیست، یعنی ممکن است شبکه‌ای برای استفاده آموزش مجازی کیفیت مناسب را عرضه کند اما برای بازی مناسب نباشد.)
به همین دلیل همیشه این جمله را در جلسات و کارها می‌گفتم و باز هم می‌گویم! کیفیت شبکه، حق‌الناس است و گمیرها که از کیفیت شبکه راضی باشند، یعنی کارمان را خوب انجام داده‌ایم و خدا هم از ما راضی‌ست.
همین‌جا از همه‌ی دوستانِ گیمری که اعتراض خودشون رو به گوشم می‌رسوندن – حتی با آن فحش‌های 🙂 – که درواقع برای من گزارش کیفیت شبکه لحظه به لحظه بود؛ تشکر می‌کنم. همه‌ی اون گزارش‌ها، تبدیل به دستوراتی برای اقدام در رفع مشکلات شبکه می‌شد.
دمتون‌گرم ستونا! شما که راضی باشید؛ خدا هم راضی‌ه!

By Saeb Khanzadeh

Programmer and Computer Engineer